bunga

My Blog List

Thursday, March 24, 2016

Apa makna sebuah kesetiaan??

24 Mac 2016
01.50  pm
Sementara tunggu patient kat dalam ni keluar..lama btul kat dalam ni..xreti2 nk keluar..huhu
Waktu lunch dah berlalu..
Gambar tiada kene mengena dengan cerita

Kisah ini dah berlalu 8 bulan yang lalu..apa yang akan di ceritakan memang ternyata ada dalam dunia ni..aku ingatkan selama ini cuma ada dalam telemovie je..Dan yang pasti aku keliru dengan erti kesetiaan..perkahwinan dan perkongsian hidup..

Tau Apa makna Aku terima nikah??perkongsian hidup kan?bagaimana boleh lukakan hati orang yang selalu berada susah senang nya dengan kita..bagaimana?positif think mungkin dia mmg suka sgt dengan orang ketiga tu smpai xboleh lupa..ok fine! habis tu kenapa kawin dengan wife skrg?? x adil kan?kenapa mesti hancurkan perasaan org yg slalu ade di sisi kita ?

Mungkin sahabatku merangkap saudara ku ini telah terpilih untuk di uji punya suami seperti ini.Kewangan dan taraf hidup memang tak di nafikan dia mampu..tp aku tak faham bagaimana dia bole tahan selama 9 tahun menghadapi semua ini.betulla org kata kalau hati dah sayang.TApi malangnya sayangnye berbalas di madukan..Allah hu akbar...YUP seperti yang di duga ..perempuan itu adalah cinta pertamanya..Dasyatkan cinta pandang pertama??bole buat org kawin lagi..kene pulak ada duit..

Aku tak pernah menentang poligami tapi kena lah ada caranya..bukan dengan cara menipu..ni tak adil untuk pihak isteri pertama..tak perlulah nk menipu sana sini..law dah berkemampuan dari segi kewangan kawinlah tapi masalahnye..berterus teranglah dengan isteri tu..jgn buat dia seperti x wujud dalam hidup kamu!(nampak marah aku ni)

oklah berbalik pada kesetiaan..aku harap semua manusia tau apa itu kesetiaan..tlglah jangan hancurkan kesetiaan..
sekali ianya dah terluka selamanya ia berbekas..jangan anggap perempuan diam..mereka menerima segalanya...fahami perasaan insan bernama perempuan,isteri,dsb..letakkan seketika diri anda di tempat perempuan..anda akan rsa betapa peritnya!

Nukilan rasa seorang perempuan..aku harap sahabat/saudaraku itu tabah dalam mengharungi hidupnya..aku juga berdoa semoga di bukakan pintu hatinya untuk menjadi ikhlas walaupun payah..dan aku juga berdoa andai perpisahan itu yg terbaik utknya..kau permudahkanlah Ya Allah!

Amin YArobbalalamin..

Sekian..