bunga

My Blog List

Sunday, July 22, 2012

Bulan Ramadhan Tiba..

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan untuk semua umat islam di seluruh Malaysia , semoga Ramadhan kali ini akan membuka pintu hati kita untuk menjadi khalifah Allah yg lebih baik berbanding masa2 lalu.

 Dan untuk sekian kalinya aq menjalani ibadah puasa tanpa mak dan abah . Perit rasanya bila mengenangkannya . yup dan kami telah merasai betapa kosong dan sunyinya menjalani ibadah ini tanpa mereka , dan aq tak dapat bayangkan untuk menempuh Hari Raya Aidilfitri ini tanpa keduanya , aq tau kami semua mampu menghadapinya , Allah takkan menguji hambanya di lur kemampuan hambanya . Aq akui itu , dengan apa yg telah terjadi pada keluarga kami , aq lebih redho dan semakin mengerti bahawa dunia ini memang hanya sementara dan hanya pinjaman untuk kita di dunia ini .

Puasa pertama aq , aq amanahkan adik adikku pada kakakku Ila@ebit , kerana aq harus mengikut suami ku berbuka di rumah keluarganya , lagipun sudah lama aq x balik sana .

Syahdu bila aq bayangkan adik2 ku , pasti ada drama yg berlaku , dan seperti yg ku jangka , mereka menangis ketika berbuka , aq tau pasti kenangan bersama arwah abah dan mak terbayang dpan mata mereka . Apa nak buat dik , kita adalah hamba Allah yang terpilih untuk menghadapi ujian ini , aq harap kita sama - sama kuat n tabah .

Andai di ungkap dengan seribu kata - kata pasti pun aq tak dpt gambarkan perasaan aq ketika ini , aq tak tau pun andai ada yg mengerti perasaan aq . Mungkin mereka yg pernah mengalami akan rasa apa yang aq rasa . ha

Semoga Ramadhan ini akan membawa pergi kesunyian,kesepian dn kerinduan kami terhadap mereka , Mudahmudahan kami semua dapat tbah dan semakin kuat dlm menjalaninya .

Amin..Yarobbal Alamin..

No comments:

Post a Comment