bunga

My Blog List

Tuesday, April 24, 2012

Among2 Fizzi dan Faqihah

Sunday 22 April 2012 , 

 Se awal pagi kt umah dh gawat dek sore adik beradik kite..nmpak meriah gitew..dlm kemeriahan ini biaselah kdgkala masing2 dok flashback citer citer dolu...Rini nk wat among among utk baby fizzi n Faqihah , among among tu mksudnya cam kenduri doa selamat kecil kecilan,kitorg anta bontrot/berkat kt umah sedara terdkt...

Penat2 rini , alhamdulillah segala urusan berjalan dengan lancar,sesi masak memasak telah selesai jam 11.00 pagi td.Kemudian trus sesi bungkus,pastu trus rushing anto berkat kul 12,Perbincangan psl umah juga tlah di buat n so dissapointed bile abg long x sprt x stuju utk batukan umah tue,maybe once tim i dont know..tgok jelah..mdhmudhan ada jln utk selesaikan umh nie..

stat anto kul 12 abis anto kul 2..hamik ko..ms anto kat umah wak rumi (kakak abah) , terjadi tragedi menyayat hati yg bole wat kitorg gendeng skjp..

Aq : Assalammualaikum wak!!!
Wak Rumi : Waalaikumsalam..sopo ki? (sambil salam)
Aq : Wak , ini Pidah anaknya wak suradi...
wak Rumi : (Muka sedey dan terus menangis) ualah!!!!anak adikku yo!!! ualah2 (dia terus peluk n cium aq)  (aduhai..wak ni kok sedey sgt)
Aq : Ye wak,sabar wak ,ni nak sampaikan salam abg dan along buat among amongan utk anak a.jeman dan anak ajis.(sambil tgok wak yg dh nangis tu , aq pun ter emo jap)
Wak Rumi : Iye??wes manak?(pastu wak trus pandang Amal aq pun kenalkn Amal kat Wak)
Aq : Wak ,ini Amal ...
Wak Rumi : Amal???anak Suradi jugak?? 
Aq : Iye wak...
Wak Rumi :(wak trus tarik amal dn tepuk bahu amal) Ualah...Amal,bapak ea wes orak eneng yo..kue arek RAbi kok..ualah.. (sambil terus terusan menangis)..
Amal : Iye wak...sabar wak jgn sedey2 wak..

Pastu aq mencelah untuk mintak diri sbb byk umah blum pegi...law aq lama2 kat sini boleh bocor mata aq nie..dahla aq mmg tgh ke angen sgt ngn mak dan abah...walah wak wak..sian pulak aq tgok....sblm blk aq salam n rangkul wak sambil berkata " Wak jgn sedey2 ea..insyallah mak ngn abah tenang an bahagia kat sana..." ,

Kami pun berlalu pergi dgn hati blur sekejap....

 

2 comments: